0493/41 60 75 info@soultransition.be

Regressie therapie

Regressietherapie

Wat is het.

Bij regressie gaan we terug naar eerdere gebeurtenissen in dit leven om inzichten te verkrijgen in oorzakelijke verbanden van een probleem, belemmering of blokkade die op dit moment in het leven aanwezig is. Vanuit dat inzicht kunnen we leren, accepteren en loslaten met als doel een emotionele zuivering. Regressie is een alternatieve geneeswijze waarbij we er vanuit gaan dat lichaam en geest sterk verbonden zijn. Het zijn dan ook het lichaam en de geest die zelfgenezend zijn, het is niet de therapeut die geneest. De ervaring hoeft niet altijd traumatisch te zijn om je in je latere leven toch te belemmeren. Een kleine oorzaak kan een groot gevolg geven.
De sessies kunnen los geboekt worden maar gemiddeld zijn drie sessies nodig om tot het therapeutisch en (zelf)genezend effect te komen.
Veel cliënten vragen zich af of ze dan die trauma’s opnieuw gaan beleven en of er verdrongen beelden kunnen opduiken. Het antwoord is dat je het niet echt gaat beleven, maar dat het eerder te vergelijken valt met het kijken en inleven van een film. Maar een film kan ook hevige emoties oproepen. In de eerste plaats gaat je onderbewustzijn je niet zomaar zaken laten zien die je niet zou aankunnen of waar je nog niet klaar voor bent. Aan het begin van een sessie creëren we ook een veilige haven. Je kan ten alle tijde zelf uit een scene stappen en naar deze veilige haven gaan en ook ik kan dat doen. Ik begeleid en zie en voel wanneer ik jou naar die plek breng of je gewoon uit hypnose haal. Indien je niets over hypnose en hypnotherapie weet dien je best eerst even bij te lezen via “Hypnotherapie”
In mijn sessies neem ik de tijd om op jouw tempo rustig terug in de tijd te gaan zodat je de tijd hebt om te wennen aan het gevoel. 
Tijdens de sessies gaan we evengoed naar vergeten positieve scenes hetgeen een leuke ervaring is en krachtig inwerkt op eventuele overtuigingen die je niet meer dienen.
Leeftijdsregressie maakt gebruik van de unieke vermogens van hypnose om toegang te krijgen tot de langetermijnherinneringen en innerlijke wijsheid van het onderbewustzijn.

Voor wie is het?

Regressie is vrijwel voor iedereen toegankelijk. Zelfs voor kinderen hoewel dit in mijn praktijk toch minder voorkomt en er ook andere methoden bestaan om kinderen te begeleiden. Men dient begaafd te zijn (min. IQ van 70) wat er op neerkomt dat je moet kunnen begrijpen wat er gezegd wordt.
Iedereen met emotionele blokkades, onverwerkte emoties of gewoon een sterk gevoel dat er in het verleden een oorzaak lig van een huidig probleem.
Personen die spiritueel willen groeien of komaf willen maken met belemmeringen waarvan de oorzaak ligt in onze eerste zeven levensjaren gecreëerd met de beste bedoelingen van onze opvoeders en de wereld waarin we leven.
Hoewel regressie ook voor verslavingen gebruikt kan worden, moet je wel minstens 24 sober zijn en is hypnotherapie meer aangewezen.
Indien je anti depressiva neemt of soortgelijke medicatie dien je dit eerst te bespreken met je arts.

Waarvoor is het nuttig?

Belemmerende gedachten
Trauma’s
Gewoontes en gedragingen die we graag anders zouden zien
Angsten
Relatieproblemen
Lichamelijke klachten waarvan men de oorzaak niet in de medische context vind
Neerslachtige en/of depressieve gedachten, burn-out, perfectionisme
Zinloosheid en doelloosheid
Verwerken van herinneringen
Rouw
Lichamelijke trauma’s
Emotionele blokkades

Hoelang duurt het?

Een sessie duurt 75 minuten.

Hoe ziet het vervolg van de sessies eruit?

Sessie 1

Tijdens het intake gesprek leg ik je uit wat hypnose is, het verschil tussen directe en indirecte hypnose en wat regressie is.
We bekijken wat jouw wens is, waar je vanaf wilt en/of wat je doel is.
De inductie kan je vergelijken met een begeleide meditatie waarbij je in trance gaat en waarna je rustig teruggaat naar zowel positieve en negatieve alsook willekeurige ervaringen.
We bespreken kort hoe jij de sessie beleefd hebt en maken een afspraak voor een volgende sessie.


Sessie 2

We beginnen de tweede sessie met een korte samenvatting van wat voor jou de hoogtepunten waren tijdens de eerste sessie en of er herinneringen bleven hangen of er misschien nieuwe herinneringen bijkwamen.
Tijdens de tweede sessie gaan we gerichter die ervaringen onderzoeken die aan de oorzaak liggen van een huidig probleem. De ervaringen die we onderzocht hebben gaan we ook vervolgens therapeutisch en helend benaderen.
We bespreken kort je ervaringen na de sessie.

Sessie 3

We beginnen de derde sessie met een korte samenvatting van wat voor jou de hoogtepunten waren tijdens de tweede sessie en hoe jij je gevoeld hebt in de week na de sessie.
Tijdens de derde sessie bekijken de personen die een rol speelden in de gebeurtenissen van de tweede sessie en bespreken het belang van vergiffenis en hoe jij dat ziet.

Prijs

Een sessie duurt 75 minuten en kost 150€.