0493/41 60 75 info@soultransition.be

Workshop Quantum Jumping

Dag 1

Naslagwerk

 

Audio’s

Jump 1. Een andere beslissing

Er zijn vele keuzes in het leven en elke keuze heeft een gevolg.  Soms maak je een keuze die later later de oorzaak blijkt te zijn van één of meerdere problemen in je leven.

Bij deze Jump gaan we terug naar die dimensie waar jij die beslissing nam, alleen gaat je Quantumzelf een andere keuze maken, waardoor alles verandert of waardoor je nieuwe inzichten in de situatie/ het probleem krijgt.

Jump 2. Positieve - Negatieve

Sommige mensen staan positief in het leven en andere eerder negatief.  Jouw houding, en attitude bepalen hoe de wereld rondom jou reageert op jou.

Bij deze Jump ontmoeten we je positieve quantumzelf, je negatieve quantumzelf en die quantumzelf die alles net does zoals jij het doet.  Al deze quantumzelven gaan je dag van gisteren overlopen.  Krijg inzichten hoe jij in je leven staat.

Jump 3. De beste Quantum Jumper

Waarom oefenen in het Quantum Jumpen als er al een Quantumzelf van jou ergens rond loopt die gewoon de beste quantum Jumper is.

Dit is de eerste Jump waarbij we de procedure gaan volgen zoals we die vaker gaan doen bij het Jumpen.  Namelijk: eerst observeren, dan communiceren en dan versmelten.
Geniet ervan.

Jump 4. Open Jump

De open Jump.  De mogelijkheden zijn even uitgebreid als het universum als je maar een beetje creatief bent.
Uiteindelijk kan je alles doen met Quantum Jumping.  Ga naar het verleden en los karma op, ga naar de toekomst en kijk bvb wat niet meer werkt om hier dan geen tijd aan te verspillen, los problemen op, krijg inzichten, ga naar de beste versie van jezelf, probeer eens een nieuw talent te verkrijgen, …..

Wat is Quantum Jumping

Het is een visualisatie techniek waarbij je een jump maakt naar een andere dimensie, een ander tijdslijn waar een quantumzelf van jou rondloopt die een talent heeft dat jij niet hebt of bv. een probleem, waar jij nu tegen aanloopt, al heeft opgelost.  Deze quantumzelf is op hetzelfde tijdstip dan jou geboren, heeft dezelfde kleur ogen, maar heeft andere beslissingen gemaakt, een andere opvoeding gehad en heeft zelfs gewoon andere talenten.

We gaan uit van een aantal principes die ik hieronder kort uitleg.  Dit is enkel om een beeld te kunnen vormen.  De meeste van deze principes komen uit de kwantummechanica maar zijn moeilijk te begrijpen.

Alles is energie

Deze simpele zin bevat een diepe waarheid die ons kan helpen om de wereld om ons heen beter te begrijpen. Alles om ons heen, of het nu planten, dieren, mensen of zelfs voorwerpen zijn, is opgebouwd uit atomen die in constante beweging zijn. Deze atomen produceren energie die de basis vormt van alles wat we zien en ervaren. Zelfs onze gedachten en emoties zijn het resultaat van de energie die in ons lichaam stroomt. Door ons bewust te zijn van deze energie en de manier waarop het ons beïnvloedt, kunnen we ons leven op een positieve manier transformeren. We kunnen leren om onze energie te richten op positieve doelen en zo ons leven en dat van anderen te verbeteren. Kortom, alles is energie en het begrijpen van deze waarheid kan ons helpen om ons potentieel te ontdekken en te benutten.

De kwantummechanica

 

 

De kwantummechanica is een tak van de natuurkunde die zich bezighoudt met de beschrijving van de fysieke wereld op zeer kleine schaal, zoals atomen en subatomaire deeltjes. In de kwantummechanica blijken de regels van de klassieke natuurkunde niet meer te gelden en gelden er nieuwe regels die soms behoorlijk tegen intuïtief zijn.
Een van de belangrijkste concepten in de kwantummechanica is dat van de superpositie. Dit houdt in dat een deeltje zich op meerdere plekken tegelijk kan bevinden, totdat het wordt waargenomen. Dit lijkt in strijd te zijn met ons dagelijks leven, waarin we alleen maar één plek tegelijk kunnen innemen, maar in de wereld van de kwantummechanica is het de normaalste zaak van de wereld.
Een ander fascinerend aspect van de kwantummechanica is dat van de verstrengeling. Dit houdt in dat twee deeltjes op zo’n manier met elkaar verbonden kunnen zijn dat de eigenschappen van het ene deeltje afhankelijk zijn van die van het andere deeltje, zelfs als deze deeltjes ver van elkaar verwijderd zijn. Dit is een fenomeen dat in de klassieke natuurkunde niet voorkomt en waarvan de implicaties nog niet helemaal begrepen zijn.
Kortom, de kwantummechanica opent een veld van oneindige mogelijkheden voor wetenschappers om de wereld om ons heen te begrijpen en te verkennen.

Het veld van oneindige mogelijkheden

Het leven biedt zoveel kansen en mogelijkheden. Het enige wat we hoeven te doen is onze ogen openen voor de schoonheid en de magie die ons omringen. Het veld van oneindige mogelijkheden is een metafoor voor het leven. Het staat voor de eindeloze kansen die we hebben om ons leven vorm te geven op de manier die we willen. Het is aan ons om deze mogelijkheden te zien en te benutten, om onze dromen waar te maken en ons potentieel te bereiken. Het pad dat we kiezen kan hobbelig zijn, maar met vastberadenheid en moed kunnen we alles bereiken wat we willen. Dus laten we onze ogen openen voor de mogelijkheden die voor ons liggen en ons leven vormgeven op de manier die we willen, in het veld van oneindige mogelijkheden.

Jouw vibratie

Jouw trilling is uniek en speciaal. Het is het resonerende geluid van jouw hartslag en de energie die je uitstraalt naar de wereld om je heen. Het kan worden gevoeld door de mensen om je heen en kan een grote impact hebben op hun gemoedstoestand. Het is belangrijk om je bewust te zijn van jouw trilling en ervoor te zorgen dat het positief en liefdevol is. Als je jouw trilling op een hoger niveau kunt brengen, kun je niet alleen je eigen leven verbeteren, maar ook dat van anderen om je heen. Dus blijf stralen en laat jouw trilling de wereld verlichten!

De wet van resonantie

De wet van resonantie is een principe uit de kwantumfysica dat stelt dat alles in het universum, inclusief gedachten en emoties, energiefrequenties uitstraalt. Dit betekent dat onze gedachten en emoties een directe invloed hebben op onze omgeving en de mensen om ons heen. Als we positieve energie uitstralen, trekken we positieve ervaringen aan, terwijl negatieve energie ons kan blokkeren en ons tegenhouden in het bereiken van onze doelen. Het begrijpen van de wet van resonantie kan ons helpen om bewuster te worden van onze gedachten en emoties en ons te helpen ons te concentreren op het aantrekken van positieve energie in ons leven.

De wet van aantrekking

De wet van aantrekking is een universele wet die stelt dat we datgene aantrekken waar we onze aandacht op richten. Dit betekent dat onze gedachten en emoties bepalen wat we in ons leven manifesteren. Als we ons bijvoorbeeld concentreren op positieve gedachten en gevoelens, zullen we meer positieve ervaringen aantrekken. Aan de andere kant, als we ons richten op negativiteit en angst, zullen we meer van deze emoties en ervaringen aantrekken. Het is belangrijk om bewust te zijn van onze gedachten en emoties, zodat we kunnen zorgen dat we ons focussen op wat we willen, in plaats van wat we niet willen. De wet van aantrekking is een krachtig hulpmiddel om ons te helpen onze doelen en dromen te realiseren en om een gelukkiger leven te leiden.

Selffulfilling prophecy

Een self-fulfilling prophecy is een overtuiging of verwachting die iemands gedrag zodanig beïnvloedt dat deze overtuiging of verwachting uiteindelijk uitkomt. Dit fenomeen kan zowel in positieve als negatieve situaties voorkomen. Als een leerling bijvoorbeeld denkt dat hij of zij goed kan presteren op een examen en moeite doet om te studeren en zich voor te bereiden, is de kans groter dat hij of zij goed presteert op het examen. Aan de andere kant, als iemand gelooft dat hij of zij niet goed genoeg is voor een baan en niet zijn best doet tijdens het sollicitatiegesprek, is de kans kleiner dat hij/zij de baan krijgt, waardoor zijn of haar overtuiging waar wordt gemaakt.

 Self-fulfilling prophecies kunnen een aanzienlijke impact hebben op iemands leven, omdat ze onze gedachten, overtuigingen en acties kunnen bepalen. Het is belangrijk om ons bewust te zijn van onze eigen overtuigingen en hoe deze ons gedrag kunnen beïnvloeden. Door negatieve zelfpraat te herkennen en negatieve overtuigingen uit te dagen, kunnen we de controle over onze gedachten en daden overnemen en een positievere toekomst voor onszelf creëren.

Tijdslijnen

In de fascinerende wereld van de kwantummechanica is het concept van tijd anders dan we gewend zijn. In plaats van lineaire tijd, waar alles in een bepaalde volgorde gebeurt, speelt alles zich tegelijkertijd af in de kwantumwereld. Dit betekent dat gebeurtenissen niet noodzakelijkerwijs in een bepaalde volgorde plaatsvinden, maar eerder allemaal tegelijkertijd kunnen gebeuren. Dit kan verwarrend zijn voor degenen die gewend zijn aan de traditionele manier van denken over tijd, maar het opent ook nieuwe deuren voor de wetenschap en technologie. Door de kwantumwereld beter te begrijpen, kunnen we nieuwe manieren ontdekken om problemen op te lossen en de wereld om ons heen te verbeteren.

Wat kan je met Quantum Jumping bereiken?

Leer en beheers elke nieuwe vaardigheid

Van muziekinstrumenten tot vreemde talen tot kunst, sport, professionele vaardigheden en meer – je zoektocht naar beheersing van alles en nog wat begint met een Quantum Jump. Zoals u snel zult ontdekken, versnelt Quantum Jumping uw groei en leerproces dramatisch: en geeft u een hyperbewustzijn van latente gaven, talenten en capaciteiten die uw bewuste geest nog moet ontdekken.

Vind de antwoorden, inspiratie en oplossingen die u nodig heeft

Quantum Jumping is een uitstekend hulpmiddel voor het oplossen van problemen en het buiten de gebaande paden denken. Door je in voorheen ontoegankelijke dimensies van je onderbewustzijn aan te boren, opent Quantum Jumping je voor een bron van grenzeloze inspiratie en creativiteit – die je vervolgens kunt kanaliseren naar de antwoorden en oplossingen die je nodig hebt om los te komen en vooruit te komen.

Stel adembenemende doelen en visies

Wanneer je Quantum Jump maakt, breid je je reikwijdte en horizon van mogelijkheden enorm uit. Doelen en doelstellingen die ooit onmogelijk leken, lijken nu binnen handbereik. Je beseft dat je het waard bent en meer dan in staat bent om ze te bereiken. En je krijgt zelfs de helderheid en inspiratie om een ​​duidelijk pad daar naartoe uit te stippelen.

Manifesteer je dromen en verlangens

Succesvolle manifestatie is een functie van je gedachten, emoties en zelfvertrouwen. En omdat Quantum Jumping je overspoelt met een schat aan opbeurende helderheid en inspiratie, is het ook raketbrandstof om je verlangens snel te manifesteren. Gewoon Quantum Spring in een universum waar je die dromen al hebt verwezenlijkt, en kijk hoe ze tot leven komen in je eigen realiteit.

Verlicht uw intuïtieve begeleiding

Soms leidt het leven je naar een kruispunt. En of het nu gaat om een ​​grote carrièrestap, een romantische beslissing of een riskante kans: het kan een uitdaging zijn om erachter te komen welke keuze je moet maken of welke weg je moet inslaan. Het goede nieuws is dat je intuïtieve intelligentie altijd het beste antwoord weet – en wanneer je Quantum Jump maakt, krijg je volledige toegang tot de laser nauwkeurige begeleiding.

Genees je geest, lichaam en ziel

Of je nu een emotionele wond of trauma wilt herstellen, een spirituele crisis wilt oplossen of zelfs een fysieke pijn of kwaal wilt verzachten – Quantum Jumping kan een krachtige bron van genezing zijn als je het gebruikt om een ​​universum binnen te gaan waar je voelt, kijkt, en bevinden zich op het hoogtepunt van gezondheid en welzijn.

Verdiep je meditatie- en mindfulnessoefeningen

In combinatie met je favoriete meditatie- of mindfulnessoefeningen wordt Quantum Jumping een toegangspoort tot diepere innerlijke reizen, diepgaand zelfbewustzijn en een spirituele eenheid met het universum en je Hogere Zelf.

Twee hersenhelften

De hersenen bestaan uit verschillende delen en structuren die allemaal samenwerken om ons te helpen functioneren. Een van de belangrijkste aspecten van de hersenen is de opdeling in twee verschillende helften, ook wel de linker- en rechterhersenhelft genoemd.

De linkerhersenhelft richt zich voornamelijk op logica, taal, wetenschap en wiskunde. Dit deel van de hersenen is verantwoordelijk voor het analyseren van informatie en het nemen van rationele beslissingen. Mensen die veel gebruik maken van hun linkerhersenhelft zijn vaak goed in het oplossen van problemen en het begrijpen van complexe concepten.

De rechterhersenhelft daarentegen is meer gericht op creativiteit, verbeeldingskracht en emotie. Dit deel van de hersenen is verantwoordelijk voor het herkennen van gezichten, het begrijpen van muziek en het verwerken van emoties. Mensen die veel gebruik maken van hun rechterhersenhelft zijn vaak goed in het bedenken van originele ideeën en het uitvoeren van artistieke activiteiten.

Fantasie

Fantasie is een buitengewoon krachtig instrument om ons intuïtie vermogen te ontwikkelen. Het rechterbrein is het deel van onze hersenen dat verantwoordelijk is voor creativiteit en verbeeldingskracht. Door onze fantasie te gebruiken, trainen we ons rechterbrein om beter te functioneren en ons vermogen om op ons gevoel te vertrouwen te vergroten. Dit kan ons helpen om betere beslissingen te nemen en ons leven op een meer bevredigende manier te leiden. Bovendien kan fantasie ons helpen om te ontspannen en te ontsnappen aan de stress van het dagelijks leven. Het is dus belangrijk om onze fantasie te blijven prikkelen en onze verbeeldingskracht te blijven ontwikkelen.

De verschillende hersenfrequenties

Onze hersenen produceren verschillende soorten frequenties, wat ons helpt om verschillende mentale staten te ervaren. De meest voorkomende frequenties zijn delta, theta, alfa, bèta en gamma. Delta-frequenties komen voor wanneer we in diepe slaap zijn, terwijl theta-frequenties worden geassocieerd met meditatie en ontspanning. Alfa-frequenties worden geproduceerd wanneer we ons ontspannen en kalm voelen, terwijl bèta-frequenties worden geassocieerd met actieve mentale activiteit, zoals lezen of werken. Ten slotte worden gamma-frequenties geassocieerd met concentratie en focus, en worden vaak ervaren door mensen die zich in een diepe meditatieve toestand bevinden of tijdens intensieve cognitieve taken. Het begrijpen van deze verschillende frequenties kan ons helpen om ons bewuster te worden van onze mentale toestand en ons helpen om ons beter te concentreren en mentaal gezonder te blijven.

Alfa hersenfrequentie (8 – 13 Hz)

De alfa hersenfrequentie is een term die wordt gebruikt om de elektrische activiteit in de hersenen te beschrijven. Deze frequentie ligt tussen de 8 en 12 Hz en wordt vaak geassocieerd met een ontspannen en rustige toestand van de geest. Het is ook gebleken dat de alfa hersenfrequentie kan worden verhoogd door meditatie en andere ontspanningstechnieken. Mensen met een hoog alfa-niveau in hun hersenen worden vaak beschouwd als creatief en intuïtief, terwijl mensen met een laag niveau van alfa-activiteit meer analytisch en logisch kunnen denken. Het begrijpen van de alfa hersenfrequentie kan helpen om onze eigen mentale toestand beter te begrijpen en kan ons helpen om technieken te ontwikkelen die ons helpen om te ontspannen en ons concentratieniveau te verhogen.

Beta hersenfrequentie (13 – 40 Hz)

De beta hersenfrequentie is een hersengolf met een frequentie tussen de 12 en 30 hertz (Hz). Dit type hersengolf wordt vaak geassocieerd met alertheid, focus en actieve concentratie. Het is gebruikelijk dat de beta hersengolf wordt geactiveerd wanneer we ons bezighouden met mentale taken, zoals het oplossen van problemen of het uitvoeren van complexe taken.

Hoewel het hebben van een actieve beta hersenfrequentie nuttig kan zijn in bepaalde situaties, kan het ook leiden tot gevoelens van angst, stress en onrust. Het is belangrijk om een ​​gezonde balans te vinden tussen de verschillende soorten hersengolven om ons welzijn en onze gemoedstoestand te bevorderen.

Beta hersenfrequentie wordt nog onderverdeeld in SMR

Senso motorische ritmegolven (SMR) (12 en 15 Hz) 

Dit type hersenactiviteit wordt vaak geassocieerd met ontspanning en focus, en wordt daarom vaak gebruikt voor neurofeedback training. Neurofeedback is een techniek waarbij de hersenactiviteit gemeten wordt en de persoon feedback krijgt over zijn of haar hersenactiviteit. Door middel van deze feedback kan de persoon leren om bepaalde hersenactiviteit te verhogen of te verlagen, wat kan helpen bij het behandelen van verschillende aandoeningen, zoals ADHD, angst en depressie.

Theta hersenfrequentie (4 – 8 Hz)

Theta hersenfrequentie is een frequentie die zich bevindt tussen de 4 en 8 Hertz. Het is een hersengolf die geassocieerd wordt met ontspanning en meditatie. Wanneer iemand in een diepe meditatie zit, zal de theta hersenfrequentie overheersen. Ook tijdens de slaap zal deze frequentie verhoogd zijn.

Mensen die regelmatig mediteren hebben vaak een hogere hoeveelheid theta hersengolven. Dit heeft een positieve invloed op de gezondheid en het welzijn. Het kan helpen bij het verminderen van stress, angst en depressie. Ook kan het bijdragen aan een betere nachtrust en een versterking van het immuunsysteem.

Er zijn verschillende manieren om de theta hersenfrequentie te verhogen. Naast meditatie kan bijvoorbeeld ook yoga, ademhalingsoefeningen of luisteren naar ontspannende muziek hierbij helpen. Het is belangrijk om regelmatig te oefenen en te ontspannen, zodat de theta hersengolven hun werk kunnen doen.

Delta hersenfrequentie (0,5 – 4 Hz)

De delta hersenfrequentie is een frequentie die wordt gemeten tijdens het uitvoeren van een elektro-encefalogram (EEG). Deze frequentie is te zien als de hersenen in een diepe slaap verkeren. De delta hersenfrequentie wordt ook wel de slow-wave-slaap genoemd en wordt gekenmerkt door golven met een frequentie van minder dan 4 Hz. Tijdens deze fase van de slaap is het lichaam in staat om zichzelf te herstellen en te vernieuwen, wat essentieel is voor een goede gezondheid en welzijn. Een verstoring van de delta hersenfrequentie kan leiden tot slaapproblemen en vermoeidheid overdag.

Gamma hersenfrequentie (40 – 80 Hz)

Gamma hersenfrequentie verwijst naar een specifieke frequentie van hersenactiviteit die optreedt wanneer we ons in een staat van hogere mentale alertheid bevinden. Deze frequentie wordt gemeten in hertz en is geassocieerd met hogere cognitieve functies zoals aandacht, concentratie, geheugen en probleemoplossend vermogen.

Wetenschappers hebben ontdekt dat de gamma hersenfrequentie een belangrijke rol speelt bij het ondersteunen van de hersenfunctie en het verbeteren van de cognitieve prestaties. Door middel van verschillende technieken zoals meditatie, yoga en andere mindfulness-praktijken, kunnen we de gamma hersenfrequentie stimuleren en onze mentale alertheid en focus verbeteren.

Als je geïnteresseerd bent om je gamma hersenfrequentie te verhogen, dan zijn er verschillende manieren om dit te doen, zoals het luisteren naar gamma-binaurale beats of het beoefenen van meditatie en mindfulness-oefeningen. Door regelmatig deze technieken te beoefenen, kun je je mentale alertheid en cognitieve prestaties verbeteren, en jezelf helpen om meer gefocust en productief te zijn in je dagelijks leven.

Je bewustzijn, onderbewustzijn en hoger bewustzijn

Je bewustzijn, onderbewustzijn en hoger bewustzijn zijn drie belangrijke aspecten van je psyche. Je bewustzijn is het deel van je geest dat actief bezig is met het waarnemen en verwerken van informatie. Het onderbewustzijn is het deel van je geest dat buiten het bewustzijn om werkt en waarin emoties, herinneringen en andere informatie worden opgeslagen. Het hoger bewustzijn is het deel van je geest dat zich bezighoudt met spirituele zaken en dat je in contact brengt met het universum en je innerlijke zelf. Door je bewust te worden van deze verschillende aspecten van je psyche, kun je beter begrijpen hoe je denkt en handelt en kun je werken aan zelfontwikkeling en persoonlijke groei.

Het collectief onbewuste

Het collectief onbewuste is een concept dat geïntroduceerd werd door de beroemde psychiater Carl Jung. Het verwijst naar het idee dat er bepaalde universele symbolen en patronen zijn die in de psyche van alle mensen voorkomen, ongeacht culturele achtergrond of individuele verschillen. Deze symbolen en patronen zijn volgens Jung afkomstig uit een diepere laag van het onbewuste en worden daarom vaak niet bewust ervaren. Het collectief onbewuste kan volgens Jung van invloed zijn op ons gedrag, onze emoties en onze dromen. Het begrip wordt nog steeds gebruikt in de moderne psychologie en wordt gezien als een belangrijk onderdeel van de menselijke psyche.

Bewustzijn vs onderbewustzijn

Deze zitten jammer genoeg niet altijd op één lijn.  Stel: jij rookt.  Waarom begin iemand met roken? Vaak is dit om erbij te horen of om je volwassen te voelen.  Na 20 jaar wilt je bewustzijn stoppen met roken want het is ongezond, het stikt, kost veel geld, enz… maar in je onderbewustzijn zit opgeslagen dat jij rookt met als reden dat jij er dan bij hoort.  Wij mensen zijn sociale wezens dus erbij horen is belangrijk, dus je onderbewustzijn laat je niet stoppen met roken.

De kritische factor

Tussen jouw bewustzijn en jouw onderbewustzijn zit jouw kritische factor.  Je kan dit het best zien als een (bescherming)filter.  Als ik een zwart hemd draag en vraag aan jou wat je van mijn rood hemd vind, ga je me niet geloven.  Hier zorgt de kritische factor voor.  Alle kleuren die je geleerd hebt zitten opgeslagen in je onderbewustzijn.  De kritische factor zorgt ervoor dat je bewustzijn niet hoeft na te denken over de kleur van mijn hemd.  Het zal mij ook niet lukken om jou te overtuigen over de kleur van mijn hemd.  Het kost jou met andere woorden geen energie.  In het voorbeeld met het roken weet je nu ook dat het kritische factor is die ervoor zorgt dat jij niet kan stoppen met roken, want in je onderbewustzijn staat dat jij een roken bent.

Hypnose

Hypnose zorgt ervoor dat jou kritische factor een beetje plaats maakt zodat de hypnotherapeut contact krijgt met het onderbewustzijn.  Als de hypnotherapeut het onderbewustzijn kan overtuigen dat de redenen van bvb het roken niet meer kloppen dan zal het onderbewustzijn dit los laten.

Voor je onderbewustzijn maakt het niet uit of iets al dan niet echt gebeurt.  Tijdens de Virtuele maagband bvb wordt de cliënt in hypnose gebracht en ondergaat de cliënt in hypnose een operatie en wordt een maagband geplaatst.  (Niet echt uiteraard). Als de cliënt uit hypnose komt zal deze niet meer zoveel kunnen eten want het onderbewustzijn denkt echt dat er een maagband geplaatst is.   Dat is de kracht van hypnose en dit is ook het werkt tijdens de quantum jumps.

Hypnose is een staat van diepe ontspanning waarin je je bewustzijn kunt veranderen. Het kan worden gebruikt om mentale en fysieke problemen te behandelen en om gedragsverandering te bevorderen. Tijdens hypnose wordt de persoon in een trance gebracht, waarbij hun geest openstaat voor suggesties en veranderingen.  Hypnose kan effectief zijn bij het verminderen van stress, angst, fobieën en verslavingen, en kan ook worden gebruikt om het zelfvertrouwen te vergroten en het welzijn te verbeteren. 

Ideomotorische signalen

Een ideomotorisch signaal is een reactie van het lichaam op een gedachte. De spiertrekking gebeurt onbewust en is een manier van je onbewuste om te communiceren zonder daarvoor taal nodig te hebben.

Een makkelijk voorbeeld is als iemand ja denkt dat deze ook automatisch ja knikt. Je onbewuste doet dit dan. Je kan ook bewust je hoofd gaan knikken, maar onbewust gebeurt dit ook. Je kan het verschil zien door de snelheid en het enthousiasme van bewegen. Is dat er heel sterk dan zal de persoon bewust knikken met het hoofd. Het onbewuste ja-knikken gaat veel trager en met schokjes. 

Bij hypnose worden ideomotorische signalen vaak gebruikt om met het onbewuste te praten. Meestal wordt daarvoor niet het hoofd gebruikt voor een ja- en nee-signaal. De meeste hypnotherapeuten gebruiken de vingers van de cliënt.

Het onbewuste zal eerder met emoties en het lichaam werken dan met gesproken taal. Daarom werken Ideomotorische signalen ook zo goed in hypnose.

Je kan ook leren om zelf met je onderbewuste te communiceren aan de hand ideomotorische signalen.  Dit is makkelijkst om rechtstaand te doen en je onderbewuste naar een ja-signaal te vragen.  Voel vervolgens welke beweging er volgt.  Dan vraag je voor een nee signaal en voel je vervolgens weer wat gebeurt.  Jan kan ook voor een derde signaal vragen nl. Een signaal voor ‘Ik weet het niet, ik heb extra informatie nodig’

Een sessie met jezelf

Voorbeeld: je wilt stoppen met een slechte gewoonte

Ga recht staan, ontspan en vraag je OZ naar een ‘ja’, ‘nee’ en mss ‘ik heb meer info nodig’ signaal.

Bedank je Onderbewustzijn altijd na een antwoord.

Vraag dan of het probleem ontstaan is voor je geboorte of na je geboorte.

Na je geboorte:  vraag of het probleem ontstaan is voor je 7 eerste levensjaren en vraag verder tot het duidelijk is in welke jaren (het kunnen er meerdere zijn) de oorzaak van het probleem ligt.  Dan vraag je je OZ het probleem daar op te lossen en als het opgelost is dat het OZ dit laat weten met het JA signaal.  Vraag verder per 7 levensjaren tot aan je huidige leeftijd.

Voor je geboorte: vraag of het probleem ontstaan is tijdens de zwangerschap van je moeder of ervoor.

Voor de zwangerschap van je moeder:  Vraag of het probleem ontstaan is in je 3 laatste levens.  Vraag door tot als je het juiste leven gevonden hebt (het kunnen er meerdere zijn) Dan vraag je je OZ het probleem daar op te lossen en als het opgelost is dat het OZ dit laat weten met het JA signaal.

Tijdens de zwangerschap:  vraag of het probleem ontstaan is in de eerste maand, tweede maand, ….  vraag verder tot het duidelijk is in welke maand de oorzaak van het probleem ligt.  Dan vraag je je OZ het probleem daar op te lossen en als het opgelost is dat het OZ dit laat weten met het JA signaal.

Ga op dezelfde manier na of het ontstaan van het probleem in de familielijn ligt en welke.

Wees creatief

Help jij mij dit mee te verspreiden?

Laat je graag een review voor mij achter hoe je de workshop vond kan dit via https://g.page/r/CXRKSfmz3mjJEB0/review

Liever gewoon een bericht dat ik op mijn site kan achterlaten, mail dan even wat ik mag plaatsen en vertel me duidelijk of ik wel of niet je naam (volledige naam, enekl initialen of volledig anoniem) mag vermelden.

Toch nog een vraag? Stuur gerust een berichtje.

Het belangrijkste is niet ophouden met vragen stellen.

Albert Einstein

7 + 15 =