0493/41 60 75 info@soultransition.be

Cursus Schumann Resonantie

De inhoud van de Workshop

 • Stukje theorie en geschiedenis van de Schumann resonantie
 • Wat zijn de verschillende hersenfrequenties en wat kan je ermee
 • Oefening om naar de (lage) alpha hersenfrequentie te gaan.
 • Loslaten van blokkades en zelfs fysieke klachten.
 • Oefening om naar de Theta staat te gaan.
 • Verschillende meditaties.

Je krijgt oefeningen en audio’s mee naar huis om hierin te blijven groeien en steeds sneller de verbinding te maken.

Schumann Instituut

  De cursus/workshop wordt gegeven in samenwerking met het Schumann Instituut Nederland.  Ik volgde hier enkele jaren geleden zelf de cursus en ging er intensief mee aan de slag.  Nadien volgde ik ook de opleiding tot trainer.  Voor meer info kan je ook steeds bij hen terecht www.schumanninstituut.nl

  Voordelen

  •  Het biedt bescherming tegen straling en andere ongewenste frequenties.
  • Het activeert je cellen, restaureert je DNA en vertraagt het verouderingsproces.
  • Het lost blokkades op en biedt nieuwe inzichten en mogelijkheden.
  • Het is het beste middel tegen mind-control en intimidatie.
  • Het verbindt de rechter en linkerhersenhelft.
  • Het herstel de oorspronkelijke verbinding tussen de aarde en de kosmos.
  • Je voelt je vitaler en fitter.
  • Algemene opbouw van veerkracht.
  • Betere doorbloeding van de organen.
  • Minder blokkades in je energiesystemen.
  • Je voelt je blijer en ervaart meer rust.
  • Je krijgt meer zingeving in je leven.

  De workshop en video training.

  De workshop duurt twee dagen en kan zowel fysliek als online gevolgd worden.  De video training kan je op je eigen tempo volgen en indien gewenst meerdere keren bekijken.  Je krijgt zowel bij de workshop als bij de video training een syllabus, verschillende audio’s en de nodige tips mee.  Tijdens de workshop krijg je tevens een Musicozy, dit is een hoofdtelefoon in de vorm van een zachte haarband die niet stoort tijdens het afspelen zoals oortjes of een hoofdtelefoon wel al eens kunnen doen.  Voor diegene die de video training aankopen is dit niet inclusief maar kan apart aangekocht worden in de webshop.

   

  Wat is de Schumann resonatie

  De Schumann resonanties (of frequenties) zijn quasi-staande elektromagnetische golven die bestaan in de holte (of ruimte) tussen het oppervlak van de aarde en de ionosfeer. In 1952 begon de Duitse natuurkundige professor Winfried Otto Schumann van de Universiteit van München te onderzoeken of de aarde zelf een frequentie heeft – een puls.  Zijn veronderstelling over het bestaan van deze frequentie kwam voort uit zijn begrip dat wanneer een bol in een andere sfeer bestaat er een elektrische spanning ontstaat. Omdat de negatief geladen aarde in de positief geladen ionosfeer bestaat, moet er spanning tussen de twee zijn, waardoor de aarde een specifieke frequentie krijgt. Door middel van een reeks berekeningen was hij in staat om een frequentie af te leiden waarvan hij geloofde dat het de puls van de aarde-ionosfeerruimte was. Twee jaar later, in 1954, rapporteerden Schumann en Herbert König betrouwbare en voorspelbare frequenties in de atmosfeer die bestonden in de holte (of ruimte) tussen het aardoppervlak en de ionosfeer. Hoewel verschillende frequenties voorkomen tussen 6 en 50 cycli per seconde, bleek de fundamentele frequentie 7,83 Hz te zijn.

  Schumann Resonanties en hun effect op menselijke bioregulatie

  Schumann zelf was geïnteresseerd in de biologische effecten van sferica in het algemeen, en zijn student – en later collega – Herbert König zette zijn werk voort. Het onderzoek van Schumann en König onthulde relaties tussen Schumann-resonanties en het leven op aarde. Hun onderzoek strekt zich uit van een invloed op gistcellen en bacteriën, maar ook op planten en dieren tot mensen.

  Herbert König, die Schumanns opvolger werd aan de Universiteit van München, ontdekte en demonstreerde verder een duidelijk verband tussen Schumann-resonanties en hersenritmes. Hij vergeleek menselijke EEG-opnames met natuurlijke elektromagnetische velden van de omgeving en ontdekte dat de zogenaamde alfagolven tijdens hersenactiviteit in hetzelfde frequentiebereik liggen als de eerste twee modi van de Schumann-resonantie. Hij speculeerde dat dit mogelijk geen toeval is, maar een menselijke aanpassing aan de elektromagnetische omgeving gedurende de lange loop van de evolutie. In dit grensgebied tussen natuurkunde, biologie en geneeskunde zijn er misschien nog interessante resultaten te behalen.

  Uit onderzoek van E. Jacobi van de Universiteit van Düsseldorf bleek dat de afwezigheid van Schumann-golven mentale en fysieke gezondheidsproblemen in het menselijk lichaam veroorzaakt.  Naar aanleiding van dit onderzoek begon professor R. Wever van het Max Planck Instituut voor Gedragsfysiologie in Erling-Andechs een studie waarbij hij een ondergrondse bunker bouwde die magnetische velden volledig uitschermde. Vervolgens liet hij studentenvrijwilligers vier weken in de bunker wonen, waar ze in deze omgeving hermetisch werden afgesloten.  Gedurende de vier weken merkte professor Wever op dat de circadiane ritmes van de student uiteenliepen en dat ze last hadden van emotionele nood en migrainehoofdpijn. Gezien het feit dat ze jong en gezond waren, presenteerden zich geen ernstige gezondheidsproblemen – wat waarschijnlijk niet het geval zou zijn geweest bij oudere mensen of mensen met een gecompromitteerd immuunsysteem. Wever voegde vervolgens de Schumann-frequentie weer toe aan de omgeving en de resultaten waren verbluffend. Na slechts een korte blootstelling aan 7,8 Hz (de frequentie die hij had gescreend), stabiliseerde de gezondheid van de vrijwilligers.

  Wil je alvast beginnen?  Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang gratis de audio van de basisoefening van de Schumann resonantie

  Wat deelnemers van de cursus zeggen

  Ik volgde de cursus Schumann resonantie bij Ward.
  Ward stelt je direct op je gemak. Hij legt alles heel goed uit.
  Ik vond het ook heel tof om hierdoor in contact te komen met gelijkgestemde mensen.
  Ik kan er alleen maar positief over zijn. Doen zou ik zeggen!
  Sally Vandeputte

  De cursus was zeer verrijkend. Je krijgt heel veel kostbare info, waar je echt mee aan de slag kan en wat je echt bewust maakt van vel gangbare feiten waar we helemaal geen weet van hadden.
  De oefeningen waren voor mij ook een unieke ervaring. Ik kon dingen waarnemen die ik tot op heden nooit voor mogelijk had gehouden. Het was voor mij een enorme groei op dat vlak en een unieke ervaring!
  Andrea Van Immerseel

  Ik kan iedereen, die er klaar voor is, de cursus aanbevelen.
  Je brengt het op een ongelofelijke manier en iedereen voelde zich heel betrokken en ontspannen.
  Wat heb ik veel wijsheid opgestoken en veel dingen zijn me weeral duidelijker geworden.
  Bedankt, het was top
  Ronny

  Fijne cursus, ik heb er echt van genoten.  Mediteren was nooit echt mijn ding maar met deze oefeningen en jouw stem kon ik makkelijk meegaan.  Ik doe de oefening nu dagelijks en het helpt me enorm.  Dag 2 was voor mij geheel nieuwe informatie, maar je bracht het met humor en je opgewektheid maakte dat ik me volledig kon openstellen voor deze informatie.  Echt een aanrader

  Nadia Smet

  Bedankt ook voor het zeer aangename weekend.
  We hebben ons kunnen transformeren in zeemeerminnen, zwemmen met dolfijnen en walvissen en… aan boord gaan in Ufo’s : schitterend was dit!
  Het deed deugd om vrijuit te kunnen spreken over  boeiende onderwerpen en vooral ook om met gelijkgestemden info te kunnen delen.
  Ik onthou vooral ook dat iedereen veel leest.
  De lijst met te lezen boeken wordt alsmaar langer 🙈😜

   

  Micheline Steyaert

  De cursus was boven mijn verwachtingen. Ik heb ervan genoten en veel bijgeleerd, ook over mezelf. Vanaf dit weekend zal ik toch weer anders in het leven staan, zal ik nog meer naar binnen gaan en rustiger zijn. Voorheen praatte ik veel met mijn engeltjes, maar vanaf heden zal ik ook een praatje slaan met mijn dolfijn, de buitenaardsen en het volkje in de binnenaarde. 😉

  De combinatie cursus met de meditatie – oefeningen is super. Door je begeleiding met je rustige, warme stem verliepen de oefeningen dan ook heel goed, beter dan ik had gedacht. Ze zijn zalig! De lichtzuil en de contacten kwamen er als vanzelf. Er was dan ook een schitterende groepsenergie.

  Ik was misschien wel diegene met de minste achtergrond qua spirituele thema’s (chakra’s, edelstenen, yoga, meditatie, …), maar dit was absoluut geen belemmering. Soms integendeel. Zo kon ik volledig meegaan vanuit gevoel en niet vanuit ratio.

  Hopelijk tot op een vervolgcursus in Shiva!

  Lieve Dejonckheere

  Dankjewel, Ward voor de uiteenzetting over de Schuman – resonantie, dit werd op een eenvoudige duidelijk en begrijpelijk manier gepresenteerd. De theorie werd afgewisseld met meditaties welke opmerkelijke beelden en inzichten gaven.
  Een twee-daagde cursus waar ik van genoten heb!
  MC

  Nogmaals bedankt voor het prachtige weekend waar je ons op een heel boeiende manier hebt meegenomen op een reis door de wereld van Energie.

  De tijd is voorbij gevlogen. Je stem maakte het ons ook supergemakkelijk om mee te gaan in de oefeningen.

  Sommige zinnetjes blijven gewoon af en toe opduiken in mijn gedachten.

  Dankjewel Ward.

  Marianne Maes.

  Contact

  Het belangrijkste is niet ophouden met vragen stellen.

  Albert Einstein

  5 + 5 =